Etabl.

2011

Historien om Sundbytunet

Den opprinnelige gården, Døhlen gård, som Sundbytunet er bygget og restaurert på i 2011, er et av byggene i sentrum av Jessheim som er kulturhistorisk merket.

Hovedhuset på gården ble flyttet hit i 1850 og stod tidligere på "hovedbølet" Døli. Bygningen har huset både landhandleri og kommunestyresal inntil den  ble bolig for eierens forfedre. 

Hovedhuset gjennomgikk en omfattende restaurering i 1985 og de gamle tømmerveggene finnes fortsatt i veggene og den opprinnelige stilen er søkt bevart.

 

I dag rommer den kommersielle delen av Sundbytunet en rekke aktører med ulike tilbud innen handel og service. Det er 3 t gratis parkering på plassen så ta gjerne turen og gjør deg kjent med området, midt i Jessheim sentrum.

Flammen – en familiekrønike

Historien om slektenes gang på Sundbytunet
Denne videoen ble laget i forbindelse med åpningen av Sundbytunet 11.11.11 kl 11:00. Tekst og melodi er av Lars Kilevold og Eivind Rølles etter input fra Kjersti. Teksten sier noe om hva stedet har betydd for 7 generasjoner og Kjerstis ønske om å videreføre disse verdiene inn i kommende generasjoner. Tommy Michaelsen er vokalist.